Trenger du en karriereendring?

job_new_careerFøler du at du sitter fast i en jobb som ikke er deg? Er du klar for en karriereendring, men aner ikke hva annet du kan gjøre – eller hvor du skal begynne? Det er på tide at du starter å lage en skisse for hvordan du ønsker at ditt liv ser ut. Og ønsker du noe annet, kanskje det er på tide å tenke utradisjonelt og ikke følge de vanlige karrierereglene der ute. Det er nå du kan skape din historie og ditt eget manus for fremtiden.career_job_studentDu kjenner deg kanskje igjen. Du føler at du er inne i en av dine aller vanskeligste perioder i ditt liv og ønsker noe annet. På overflaten har du kanskje det som ser ut som verdens beste jobb, men det er du selv som mangler mening. Ingen fortjener å ha det sånn, men slik jobbmarkedet er i dag så finner vi oss i det, selv om vi har all verdens muligheter til å endre situasjonen. Hvem drømmer vel ikke om å våkne opp om morgenen og glede seg til å sette i gang arbeidet? Få inspirasjon av tre personer som hoppet av en idretts- eller forretningskarriere for å gjøre noe annet!

Hoppet av karrieren

Hvis du har kommet til det steget at du faktisk vurderer en karriereendring har du kommet langt. Hva du drømmer om spiller ingen rolle, om det er yrket som profesjonell pokerspiller eller brannmann. Det viktigste er at du en dag kan si til deg selv, jeg forsøkte. En som tok skrittet og startet som profesjonell pokerspiller, er Daniel Negreanu. Han startet å spille poker i ung alder, men for ham var det aldri noen tvil. Daniel ville aldri gi seg før drømmen hadde gått i oppfyllelse. I dag er han kjent som en av verdens aller skarpeste pokerspillere.2015 World Series of Poker

Gjør jobben selv

Om man er arbeidsledig eller bare rett og slett har sagt opp jobben sin, så tror vi for naivt på at andre skal finne jobb til oss. Du kan ha sendt CV-en din til 20-30 selskaper, men du har det i bakhodet at rekrutteringsbyrået du var hos, ordner noe. En slik tankegang er skummel og det er noe automatisk i oss som begrenser oss selv ved å tenke slik. Det er du som må ut i markedet og søke etter jobbene og ikke motsatt. På Majorstuen dukket det opp våren 2016 et nytt bakeri, og innehaveren Kristin Dahle fortalte til Dagens Næringsliv at for henne føltes valget å hoppe av en finanskarriere over til å fullføre en gammel drøm, var helt naturlig.

Variasjon

De fleste mennesker har godt av variasjon. Det ligger i vår natur, selv om vi holder igjen på det trygge. Trond Møller jobbet mange år som diplomøkonom, men da han passerte 50 følte han at han måtte få nye utfordringer, i en hverdag hvor det i det hele tatt var få av dem. Han er en av mange som velger å skifte helt karriere og over til en ny bransje etter å ha fylt 50. Møller valgte å gå fra en travel forretningskarriere til å starte opp en barnehage sammen med sin kone. Det er selvfølgelig tøft, men hva kan gå galt? Faktisk svært lite.career_leader_business

Se fremover, men også tilbake

Noen mener at du kan ikke se frem uten å se tilbake. Det er noe sant i dette. Du skal nå bli din egen sjef- symbolsk. Hvis målet ikke er å bli sjef for en bedrift, så bli i hvert fall sjef over deg selv. Du må se deg tilbake, for å ikke gjøre de samme feilene du tidligere har gjort, men man må også se fremover for å se mulighetene. Men, husk at du bør fokusere på hva du har oppnådd og ikke hva du mislyktes med.